Kapcsolat

A WordPress nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer világszerte rendkívül elterjedt, hiszen a világ weboldalainak 43%-a használja ezt a tartalomkezelő platformot. Ezért nem túlzás azt állítani, hogy a WordPress a legnépszerűbb nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer a világon.

Ravasz Balázs vezető fejlesztő

A WordPress weboldalak küllemük és funkcionalitásuk tekintetében összetettek, flexibilisek és személyre szabhatók. Mivel ez egy nyílt forráskódú rendszer, nincsenek licencdíjak vagy fejlesztési költségek, ami pozitívan hat a projektjeink költségvetésére. Az említett előnyök miatt a WordPress ideális választás lehet intézményi, vállalati weboldalak és média portálok létrehozásához.

A WordPress Előnyei

Egyedi design

Hatalmas előnye, hogy nincsenek kötöttségek a frontend felület megjelenése kapcsán. WordPress alapú portáljaink így mind egyedi megjelenésűek, bármilyen ergonómia és design kialakítható bennük, így tényleg arculatunkra szabhatjuk” átfogalmazva: Az óriási előnye az, hogy a frontend megjelenés terén nincsenek korlátozások. A WordPress alapú portáljaink ezáltal teljesen egyediek lehetnek, és lehetőség van bármilyen ergonómiai és dizájn elem beépítésére, így valóban az arculatunkra szabhatjuk őket.

Könnyű bevezetés

A WordPress alapú honlapfejlesztések gyorsan és könnyedén kivitelezhetők, a licenszdíjakkal összehasonlítva jelentősen kisebb költségeket igényelnek az egyedi fejlesztésű CMS rendszerekhez képest.

 

Magas felhasználó élmény

A WordPress egyik jelentős előnye az abszolút logikusan felépített, barátságos és gyorsan elsajátítható adminisztrációs felülete, melynek használata örömteli.

Igényre szabott bővíthetőség

A WordPress alapvető funkciói könnyen kiegészíthetőek egyedi fejlesztésű vagy vásárolt bővítményekkel, ami lehetővé teszi az igényeinknek megfelelő és valóban egyedi weboldalak létrehozását.

A WordPress könnyű szerkesztési lehetőségei

Block Editor – hatékony és vizuális tartalomszerkesztés

A Block Editor (amit gyakran neveznek Gutenbergnek), potenciálisan helyettesítheti a hagyományos WordPress tartalomszerkesztőt. Az új szerkesztő lehetővé teszi számunkra, hogy előre elkészített blokkokat (pl. galéria, videó, táblázat, stb.) húzzunk és ejtsünk a szerkesztő felületre egyszerűen. Az általunk szerkesztett oldal azonnal frissül anélkül, hogy mentést kellene készíteni, így a tartalmak feltöltése és formázása egyszerűbb, gyorsabb és professzionálisabbá válik.

Keresőoptimalizálás

A WordPress kiválóan támogatja az SEO-t, amelyet elősegítünk frontend megoldásokkal, például strukturált adatszerkezetek alkalmazásával, és további bővítményekkel is. Minden tartalomhoz módosíthatóak a fontos meta adatok, és ha véletlenül kihagynánk őket, akkor automatikusan generálódnak.

 

Egyszerű tartalomközzététel

A WordPress alapú honlapoknál tetszőleges számú oldalt, cikket és egyedi adatmezőkkel kibővíthető speciális bejegyzést hozhatunk létre. Mindezeket a tartalmakat hasonló szerkesztőfelületen rögzíthetjük, lehetőségünk van rendezni, időzíteni a publikációt, és még előzetesen is megtekinthetjük azokat. A tartalmak kategorizálása, címkézése és a felhasználói interakciók engedélyezése rugalmassan és könnyen kezelhető.

Többféle oldal megjelenés

Létrehozhatunk korlátlan számú olyan oldalsablont, amelyek teljesen eltérő megjelenést és elrendezést kínálnak, később ezeket folyamatosan bővíthetjük. Mely lehetővé teszi számunkra, hogy többféle elrendezést (például blogbejegyzések, különféle oldalsablonok, érkeztetőoldalak) hozzunk létre, és közülük bármelyiket kiválaszthatjuk a szerkesztés során. A különböző megjelenésű oldalsablonokat szabadon szerkeszthetjük a menüszerkezetben és könnyen kombinálhatjuk az oldal többi részével.